Všichni operátoři DAB+ multiplexů budou mít na portálu Digitální rádio samostanou kapitolu

11. duben 2024

Portál Digitální rádio je již od února 2016 spolehlivým zdrojem pro všechny, kteří hledají ověřené informace věnované DAB+ vysílání, ale také potřebují vědět, jaký je obsah jednotlivých sítí, ze kterých lokalit tyto multiplexy vysílají apod. Naše redakce proto reaguje na letos vyhlášené výsledky aukce kmitočtů a jednotlivým operátorům přináší samostatné kapitoly.

Čtěte také

Velkou důležitost získává pro zájemce o digitální rozhlasové vysílání DAB+ nejen položka menu Přehled DAB+ vysílačů a sítí, ale nově také Výsledky aukce DAB+ kmitočtů. Dlouholetý spolupracovník redakce Karel Mikuláštík v ní bude sledovat klíčové novinky týkající se rozdělení dvou celoplošných a sedmadvaceti regionálních multiplexů. Všichni úspěšní dražitelé kmitočtů, tedy operátoři, dostanou vždy samostatnou kapitolu, ve které bude možné najít další informace.

Úvodní obrázek každé kapitoly představuje vždy mapka s přidělenými kmitočtovými bloky, které operátor obdržel. Dále tu pak najdete informace o tom, které vysílače telekomunikační firma již spustila a na které teprve přijde řada. V příloze bude pochopitelně ve formě tabulky také informace o aktuální programové nabídce. V případě společnosti Czech Digital Group, která bude jak operátorem celoplošných sítí, tak i regionálních nabídek, budeme tuto skutečnost také reflektovat.

Do budoucna pochopitelně uvítáme v souvislosti s touto přílohou i součinnost samotných operátorů, kteří nám změny ve svých multiplexech mohou reportovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související